AMarkets Uygulaması

AMarkets Uygulaması

En iyi ticaret uygulaması

uygulamanın derecelendirmeleri

En Çok Tanınan Kârlı Stratejilerle Yeşil Alanda İşlemler

Birçok ilgisiz kişinin ve hatta acemi yatırımcının borsalarda işlem yapmayı büyüye benzeyen bir şey olarak görmeleri bir sır değildir. Ancak, tabloların ve grafiklerin ne söylediği konusunda aşırı derecede heyecanlanmak veya korkmak anlamsızdır. Aslında, yatırımcıların piyasada yaptıkları her şey çeşitli stratejiler temelinde yapılır. Tabii ki, bazı stratejiler diğerlerinden daha kârlıdır.

Stratejilerin hepsi aynı mı yoksa değil mi?

Bazı işlem stratejilerinin kârlılığı, zamanın kendisi kadar eski bir hikayeye sahiptir. İnsanlığın doğuşundan bu yana, kârlılık yurtdışında pazar arayışında olan yatırımcıları yönlendiren itici faktör olmuştur. Girdikleri tüm işlerde risk olmuştur ve bu risk ya daha yüksek kârla birlikte haklı çıkmış ya da yolculuk sırasında harabeye dönmek veya ölüm demekti. Baharat ve nadir ahşaplarla dolu kafileleri uzak topraklara göndermek de bir işlem stratejisiydi, çünkü bu topraklarda malların nadir olması, fiyatlarının yerel fiyatlardan daha yüksek olduğu anlamına geliyordu. Strateji riskliydi, ancak sayısız kafile yüzyıllar boyu dünyayı tekrar tekrar kat ettiğinde işe yaradı.

Finansal piyasalardaki işlem stratejileri çok fazla farklılık göstermez, çünkü aynı şekilde harabeye dönme riskini taşırlar. Stratejileri muhakeme etmek imkansızdır, çünkü kârlılıkları sübjektif bir konudur ve ayrıca çeşitli piyasa koşullarına tabidir. Bununla birlikte, her strateji kendi nüanslarını taşır. Her stratejinin özellikleri ve yatırımcı tarafından temel alınan araçların ustaca kullanılması, herhangi bir yaklaşımın karlılığını belirleyecek olan şeydir.

Hamleni yap!

İlk stratejinin adı Ara kazanç ticaretidir. Bu, düşük bir faiz oranında borç para almayı gerektiren bir stratejidir. Para daha sonra bir varlıkta yatırım olarak kullanılır. Varlığın kendisi herhangi bir şey olabilir, ancak fikir uzun vadede getiri sağlamasıdır. Döviz piyasası genellikle istikrarlı olduğundan ve emtialara özgü riskleri taşımadığından Forex piyasası bu tür yaklaşımlarla doludur. Maddi varlıkların depolanması gerekir ve diğer riskleri beraberinde getirir, böylece bunları yatırım varlıkları olarak ara kazanç ticareti için daha az popüler hale getirir.

Piyasada çok yaygın olan bir diğer stratejiye Günlük İşlemler adı verilmektedir. Bu strateji çerçevesinde, yatırımcılar piyasa açıldığında pozisyonlarını açar ve işlem gününün sonunda kapatırlar. Stratejinin amacı, yatırımcının gün boyunca her şeyi yaparak, gece gerçekleşen fiyat hareketi belirsizliklerinden kaçınmasıdır. Yatırımcılar, çareyi küçük fiyat hareketlerinden elde edilen hızlı kârlarda bularak, piyasa haberleri arka planını sürekli olarak takip etmeye güvenirler.

Bir sonraki stratejiye Pozisyon Alma İşlemleri adı verilir. Bu sadece işlem pozisyonlarını çok uzun bir süre tutulmasıdır. Teknik analize dayanarak, bu tür işlemler yapan yatırımcılar küçük piyasa hareketlerini görmezden gelecek ve bazen yıllarca pozisyonlarını koruyacaklardır. Genel olarak, bu tür stratejilere güvenli oynamak denir ve hem dikkatli olan hem de toplamda daha yüksek kar arayan yatırımcılar arasında popülerdir.

Trende Göre İşlemler teknik analizlere ve otomatik robotlara güvenen yatırımcılar tarafından sıklıkla kullanılan bir diğer popüler strateji türüdür. Strateji, piyasa fiyatı ve trend hareketlerine bağlı olarak işlem yapmak için katı giriş ve çıkış noktalarına dayanır. Yatırımcılar yukarı ve aşağı piyasa hareketlerine dayanarak, tüccarlar pozisyonları çok hızlı bir şekilde açar ve kapatır ve günde yüzlerce işlem yapabilir.

Sonuncu fakat son derece önemli olan Scalping, pozisyon alma işlemlerinin bir şeklidir, ama ters yönde olanıdır. Scalping, pozisyonları çok hızlı bir şekilde açma ve kapatma içerir ve bunlar dakikalardan saniyelere kadar sürebilir. Piyasadaki oynaklık, varlıkların fiyat hareketlerini belirlediği için scalping stratejisinin anahtarıdır. Tabii ki, scalping ile elde edilen kârlar oldukça küçüktür, bu da scalping kullanan yatırımcıları bir süre boyunca binlerce pozisyon açmaya ve dakikalık ödüllerini almaya zorlar.

Yatırımcının kullanmaya karar verdiği strateji ne olursa olsun, faydaları ortadadır. Bununla birlikte, piyasanın volatilite faktörü herhangi bir kazanımı hızla olumsuz etkileyebileceğinden, ilgili riskler yüksektir. Herhangi bir stratejiye başvururken, yatırımcı mevcut sermaye temelinde ne tür kâr elde etmek istediğine dair yeterince bilgilendirilmiş olarak bir karar vermelidir. Elbette, herhangi bir yatırımcının en uygun strateji türünü belirlemek için çok fazla sayıda pratik yapması gereklidir.